Issey Miyake

En av vårtids viktigaste personligheter för den moderna modevärlden. Med ett nytt sett att förhålla sig till design med tekniska innovationer av textil bearbetning har den japanska modekonstnären för alltid förändrat världens sätt att se på mode och design.

Hiroshima, 1938 föds en pojk vid namn Issey Miyake. Han ägna sin tid till studier inom grafisk design på Tama Art University i Tokyo där han tåg sin examen 1964. Efter sin studier flyttat han till Paris och New York där han fick vält sitt intresse för mode. Han valde därför efter ett antal år att flytta hem till Tokyo där han startade Miyake Design Studio. Han hittade direkt sin helt unika stil med spektakulära plisseringar och helt egna tekniker inom formpressning. Han valde att enbart skapa kläder till kvinnor som var banbrytande, ett mode med stora influenser från avantgardismen.

Under mitten och slutet av 80-talet början Issey på riktgt experimentera med olika typer av formpressningar i textil och papper. Han ville skapa dramatiska silhuetter som både var flexibla och bekväma att bära. Dessa tekniker var och är än idag förknippat med honom.

I februari 2016 lanserades samarbetet Iittala X Issey Miyake där två kulturer möts för att skapa en tidlös design. Issey har alltid varit fascinerade av nordisk minimalism och design. Samarbetet mellan dessa två stora designhus åstadkom det bästa från två världar. Visionen för denna kollektionen var att låta människan skapa harmoni i sitt hem. I kollektionen återfinns typiska drag från Miyake som hans tvist på en plisserade löpare samt hans olika mönster som föds fram genom formpressning.

För en ytterligare fördjupning av hans tidiga karriär finns en otroligt välskriven bok från Taschen som du hittar här samt hittar du alla produkter ur kollektion Iittala X Issey Miyake här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Connecting
Please wait...
Skicka ett meddelande

Vi är tyvärr inte online just nu. Vänligen lämna ett meddelande.

Ditt namn
* Email
* Beskriv ditt ärende
Logga in här

Need more help? Save time by starting your support request online.

Ditt namn
* Email
* Beskriv ditt ärende
Vi är online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?