Icha Chair

Icha Chari i ek

Stolen Icha kom fram ur ett möte mellan Japan och Sverige. Detta möte ledde dram till en pall med karakteristiska drag för restaurang Icha Icha.

Designduon Chris Martin och Magnus Elebäck fick i uppgift att ta fram en barpall för den nya restaurang Icha Icha vars fokus var mötet mellan Japan och Scandinavium. Denna barpall blev utgångspunkten för serien Icha som sedan har lett fram till denna stol  som med sitt karakteristiska och elegant uttryck. Stolen Icha har redan kommit att bli ikonisk för MASSPRODUCTIONS när stolan vann pris som årets stol på ELLE Decoration Design Award 2018 med motiveringen ”En lyckad nytolkning av en 
klassisk form – estetik på 
högsta nivå”. Då stolen skall klara av en hård restaurangmiljö har duon även lagt stort fokus på en hållbar konstruktion som garanterna ett långt liv och stabilt liv. Formspråket i stolen är en tydlig kollision mellan de asiatiska formerna och den svenska avskalade minimalismen.

Chris Martins och Magnus Elebäcks utgångspunkt när de grundade MASSPRODUCTIONS var att skapa funktionella möbler som står sig över tid. Att man börjar se möbler och inredning på samma sätt som mode är inget Chris står bakom, han vill skapa hållbara produkter som man lever tillsammans med över tid. Designduon tar ett tydligt miljöansvar från produktion till distribution av möblerna. Därför har de valt att enbart arbeta med fabriker i Europa där de haft möjlighet att trimma produktionstekniker maximalt samt hittat skalfördelar. Detta möjliggör en produktion av möbler med minimal miljöpåverkan.

 

Stolen finns att köpa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Connecting
Please wait...
Skicka ett meddelande

Vi är tyvärr inte online just nu. Vänligen lämna ett meddelande.

Ditt namn
* Email
* Beskriv ditt ärende
Logga in här

Need more help? Save time by starting your support request online.

Ditt namn
* Email
* Beskriv ditt ärende
Vi är online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?