Story

Paret Ann Charlotte och Magnus Morten öppnade upp dörrarna första gången 2012 söder om Varberg i Träslövsläge. Men idén bakom butiken kom redan två år tidigare. Parets idé var att skapa en butik där människans välbehag står i fokus. Att finna produkter från olika delar av världen som i symbios skapar en unik miljö. 

“Harmoni i vardagen är det viktigaste för en människas välbehag och det skapas med en unik inredning”

Butiken startade initialt som en hobby till deras vanlig verksamheter där de hjälpe företag med inredning och konceptutveckling. Detta är än idag kärnverksamheten där vi under åren b.la har gjort Kapphal, SF Bio och Gottebittens koncept och inredning. 

Logotypen Studio Pompone

Historien om namnet Pompone börjar för 35 år sedan. Magnus och Ann Charlotte är två oberoende personer som alltid levt och älskat växtriket. För cirka 35 år sedan fick Magnus höra om en blomsterkonstnär i Köpenhamn, en okonventionell blomsterkonstnär som skapade enastående konst. När de för första gången steg in hans lokaler blev de förbluffade av hans mästerverk, men dessutom av en specifik blomsort. En blomma som har sina rötter i Italien. En blomma som enbart står i blom när den krispiga vårkylan luckras upp av vårsolen sent i Februari. Denna blomma heter Kamelia och kom att bli deras lilla harmonisk oas. Då dom redan vid första tillfället hos Tage köpt sin första Kamelia som kom att bli en start i deras samlande av Kamelior. I denna samling som växte sig allt större efter åren blev grunden för en harmonisk och energifylld vardag. 

Där i deras samling kom idén om en butik. Denna italienska blomma blev grunden för Studio Pompone. Magnus och Ann Charlotte fick nämligen idén när de satt i sin samling av kamelior att döpa sitt företag efter just en specifik sort, Pompone. Denna sort var nämligen den första kamelia som paret köpte nere i Köpenhamn. 

Blomman i vår logga är dessutom en avbild av just denna kamelia sort. Blomman blev lite mer oregelbunden för att spegla vad Studio Pompone skall spegla med all inredning. En lekfull och en icke perfekt miljö, en miljö där fokus ligger på harmoni och trivsel.