Porslin för det moderna middagsbordet

I en modern värld med influenser från olika kulturer och en och annan tidsepok utvecklas vårt samhälle och med det våra mänskliga vanor. Att äta har alltid varit den mest centrala delen i våra liv. Detta har skett i olika former och på olika sätt men i det västerländska samhället är måltiden väldigt standardiserad och normaliserad. Dessa unga designers har med influenser från japan, spanien och USA utvecklat en ny serie keramik för ett mer modernt sätt att tillsammans äta mat med andra människor.

I hjärtat av det historiska området Haut-Marais i centrala Paris hittar vi livstilsbutiken som säljer kläder, inredning, möbler och dessutom återfinns deras mysigt café, den mytomspunna butiken Merci. Denna konceptbutik var en av de första i sitt slag och har sedan dess behållt sin charm och spetskompetens inom design. Merci har dessutom en egen plattform för unga kreativa designers som får utlopp föra sin tankar och idéer. Dessa tankar och idéer som kommer från de olika unga formgivarna blir till produkter som sedan säljs i deras butik.

Producenten av högkvalitativa inredningsdetaljer, keramik och möbler från Belgien vid namn Serax drivs av filosofin att skapa vackra ting för alla tillfällen i ett hem. De vill ge människan möjlighet att sätta sin personliga prägla i sin hem med hjälp av deras produkter. Serax jobbar tillsammans med många av Belgiens och världens mest framträdande designers och nu även Merci. De unga förmågorna ur Mercis plattform har fått möjlighet att tillsammans med Serax skapat en ny serie keramik.

När familj och vänner delar mat mellan sina tallrikar med varandra blir måltiden ännu mer intim och banden stärks mellan människorna, detta matbeteende återfinns i Spanien och deras tapas. Detta är grunden för va de ville skapa med deras nya serie, att ge människor möjlighet till att äta sina måltider med mindre gränser. Sedan har den berömda serien American Modern Dinnerware av Russel Wright varit en stor inspirationskälla vars serie återfinns på the Met i New York City. En annan stor inspirationskälla har varit den traditionella japanska “bento”, en takeaway box som är en självklarhet i det japanska  samhället. Alla dessa olika inspirationskällor har bidragit till en helt ny typ av servis där du själv bygger den som ett puzzel. Med ett urval av 4 olika färger i sandsten samt delar i lönn. Detta ger dig möjlighet att kunna kreera och skapa din egna servis.

En spännande historia som har lätt fram till denna vackra servis, en helt ny typ av servis som vi hoppas att du och din familj kommer komma njuta av i många dagar framöver.

Du hittar alla produkter här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0
Connecting
Please wait...
Skicka ett meddelande

Vi är tyvärr inte online just nu. Vänligen lämna ett meddelande.

Ditt namn
* Email
* Beskriv ditt ärende
Logga in här

Need more help? Save time by starting your support request online.

Ditt namn
* Email
* Beskriv ditt ärende
Vi är online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?